Community Centre

Noahs Phoenix

The Community Centre, when view from above, is designed in the shape of a Phoenix and is the hub for all things in the Community. Three connected yet individual levels step up the hillside with each containing their own greenhouse and floor space. On the main level is the shared dining area with multiple seating options from a conventional western dining table and chairs to an eastern style with cushions at floor level and everything in-between. A full bakery and cafe sit on the east side of the building greeting the morning sun. The tip of the wing is an outdoor patio with a post and beam structure and a clear glass roof. A full kitchen sits to the west where the evening sun and sunset can be enjoyed. Like the café to the east the western wing is a glass-covered porch where you can listen to the rainfall, feel the breeze and all while enjoying your dinner. On the second level sits an open space for creation and exploration, no matter the activity this space is here for all to use. The third level is home to the Dynamic Learning Centre where the children come to play on those very cold days. Filled with activities, costumes, games and more, if you want to play check out the third floor. The tail of the phoenix creates a fourth exterior level that houses an out-door kitchen, dining area, fire pit and incredibly beautiful view.